Καλώς ήρθατε στο GRethexis

Καλώς ήρθατε στο GRethexis,

Ξεκινώντας από την εποχή της γέννησης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού θα εξερευνήσουμε τις διαδρομές των σοφών ή και λιγότερο σοφών ανθρώπων μέσα στους αιώνες. Θα παρακολουθήσουμε την επιβίωση των ελληνικών αξιών και τη διαμόρφωσή τους μέσα σε διαφορετικές περιόδους. Θα γνωρίσουμε εκείνους που έχτισαν στη συνέχεια επάνω στον ελληνικό ακρογωνιαίο λίθο δημιουργώντας την ευρωπαϊκή παράδοση και τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό.

Θα επαναπροσδιορίσουμε το παρόν μελετώντας την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας κάτω από τις συνθήκες διαφορετικών εποχών. Θα δούμε πώς πορεύτηκαν οι Έλληνες στον σύγχρονο κόσμο και θα πάρουμε μία γεύση από τη ζωή των παππούδων και των γιαγιάδων μας.

Κατανοώντας τις αρχές και τις αξίες που γέννησαν αυτόν τον πολιτισμό, αλλά και την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο, έχουμε περισσότερες ελπίδες να τον διατηρήσουμε προς όφελος δικό μας και των γενεών που θα έρθουν.

Ποιος ξέρει, ποιος στρατηγός, ποιος θεός, ποιος ήρωας έχει κάτι σημαντικό να σας πει; Ποιος ξέρει αν μία ιδέα που χρειάζεστε για να βγείτε από ένα αδιέξοδο δεν κρύβεται σε ένα ευφάνταστο σχέδιο μίας κρίσιμης μάχης, στην απρόσμενη τροπή ενός θεατρικού έργου ή στην επιχειρηματολογία ενός πονηρού ρήτορα στο αθηναϊκό δικαστήριο; Ή ακόμα στις περπέτειες κάποιου άγνωστου σήμερα ανθρώπου που απλώς αγωνίστηκε να επιβιώσει κάποτε στην Ελλάδα;

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε σήμερα είναι πολύ διαφορετικός, αλλά οι επιδιώξεις μας, οι ανάγκες και τα προβλήματά μας δεν διαφέρουν τόσο όσο ίσως νομίζετε. Ανοίγουμε λοιπόν την πόρτα που οδηγεί στην Ελλάδα του χτες και μαθαίνουμε από αυτήν και γι’ αυτήν.

Καλώς ήρθατε και καλή διαδρομή!